زمان جاري : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404 - 9:14 بعد از ظهر
نام کاربري : پسورد : يا عضويت | رمز عبور را فراموش کردم

::: در حال بارگيري لطفا صبر کنيد :::
قبل از خرید تلفن همراه، این مطلب را بخوانید! (راهنمای خرید تلفن هوشمند)
تعداد بازديد : 389
mohammad007
آفلاين


گروه مدیران
ارسال‌ها : 225
عضويت: 22 /1 /1393
محل زندگي: گناباد
سن: 18
شناسه ياهو: mohammadghafuory
تشکرها : 51
تشکر شده : 32
قبل از خرید تلفن همراه، این مطلب را بخوانید! (راهنمای خرید تلفن هوشمند)

با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم بخش پایانی - راهنمای قدم به قدم خرید تلفن هوشمند

 انتخاب یک تلفن هوشمند کار سختی‌ است. این روزها، قرار دادن دنیای دیجیتال در جیب‌هایتان با توجه به صدها مدلی که با امکانات متفاوت و نام‌ها و برندهای جور و واجور پا به بازار گذاشته‌اند، شما را نیازمند کسب اطلاعات و راهنمایی‌های بیشتری می‌کند. بنابراین، اگر گیمر هستید، اگر به دنبال وبگردی و تماشای فیلم هستید یا به هر قصد دیگری پا به بازار موبایل گذاشته‌اید، قصد ما در این راهنمای خرید ارائه اطلاعات مورد نیاز و  پیشنهاد مدل‌هایی‌ست که تمامی سلایق کاربری را در بر بگیرد. با راهنمای خرید تلفن هوشمند زومیت همراه باشید.

تبلیغات

 5c قیمت روز محصولات اپل

 gift card پکیج برنامه و بازی ایفون و ایپد بدون جیلبریک

 خرید گیفت کارت آیتونز گیفت کارت آیتونز

تا پیش از این مقاله، تلاش بر این بود که شما را با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایتان صمیمی‌تر کنیم و با اسم‌ها و برندهایی که این روزها نام آن‌ها را زیاد می‌شنویم، آشنا شویم. حال، در آخرین بخش از سلسله مقالات با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم، قرار است با جمع آوری اطلاعات و جمع‌بندی تحقیقاتی که از کاربرانی که قصد خرید یک تلفن‌ هوشمند جدید دارند، گرد آوری شده، مهمترین نیازها و دلایل روی آوردن‌ آن‌ها به تعویض گجتشان مورد بررسی قرار بگیرد. در مرحله بعد، گروه‌های کاربری متفاوتی با توجه به این نیازها تشکیل شود و با توجه به علائق و سلایق هر گروه، مواردی که باید در خرید تلفن‌هوشمند مورد بررسی قرار بگیرد، بازگو شود. در نهایت نیز برخی از مدل‌هایی که برای هر یک از این دسته‌ها مناسب‌تر است به آن‌ها معرفی گردد.

آنچه تاکنون در این باره خوانده‌ایم:

با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی‌ شویم: بخش اول- پردازنده‌ها و SOC

با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی‌ شویم: بخش دوم- پردازشگر گرافیکی

با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی‌ شویم: بخش سوم- دوربین

با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی‌ شویم: بخش چهارم- صفحه نمایش

با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی‌ شویم: بخش پنجم- باطری و حافظه‌ها

جمع بندی آنچه در مورد تلفن‌های هوشمند می‌دانیم:

SOC: چیپ. همانطور که در بخش اول به این موضوع پرداخته شد این چیپ شامل موارد حیاتی تلفن هوشمند شما از جمله پردازشگر اصلی، پردازشگر گرافیکی، حافظه RAM و ROM و دیگر موارد مهم سخت افزاری می شود. برای آشنایی بیشتر به مقاله « با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم-بخش اول پردازنده‌ها و SOC‌» مراجعه نمایید.

پردازشگرهای گرافیکی: یکی از مهمترین بخش‌های یک تلفن هوشمند محسوب می‌شوند که این اهمیت، باعث ایجاد جایگاهی ویژه در قلب SOC برای آن‌ها شده است. مهمترین وظیفه این بخش رسیدگی به اغلب پردازش‌های گرافیکی سیستم عامل به جای پردازشگر اصلی (در بعضی از مدل‌های قدیمی‌تر پردازش گرافیکی سیستم عامل به پردازشگر اصلی واگذار می‌شود)، پردازش فایل‌ها و برنامه‌های سنگین گرافیکی مثل بازی های HD, رمزگشایی فایل‌های مدیا و کاربردهایی از این قبیل، اشاره نمود. برای آشنایی بیشتر و خواندن مطالب بیشتر به مقاله « با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم-بخش دوم پردازشگر گرافیکی GPU» و همچنین  مقاله «SoC چیست؟ چه تفاوتی با CPU دارد؟» مراجعه نمایید.

دوربین‌ها:سومین بخش از تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها بود که مورد بررسی قرار گرفت. این بخش از گجت پیش از اینکه مولفه‌ای حیاتی شناخته شود، به دیدگاه خریدار و استفاده او از تلفن هوشمند بستگی دارد. کاربرانی که به عکاسی علاقمند هستند و دوست دارند از یکایک سوژه‌هایی که در تیررسشان قرار می گیرد تصویری در دست داشته باشند، طبیعتا به دنبال یک تلفن هوشمند با دوربین مناسب می‌گردند. اما چه دستگاهی دوربین مناسب حال این کاربران را دارد؟ موارد بسیاری از جمله نوع و اندازه لنز، دریچه Aperture و مولفه‌های بسیار دیگری در عکسبرداری با دوربین‌ها نقش دارند که برای آشنایی و بررسی کامل این موضوع شما را به مطالعه مطالب «با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی‌تر شویم-بخش سوم دوربین» دعوت می‌نماییم.

صفحه نمایش‌ها: این موضوع به عنوان چهارمین بخش از تلفن‌های هوشمند مورد بررسی قرار گرفت. این بخش از اهمیت ویژه‌ای در کارآیی نهایی تلفن هوشمند برخوردار است. در انتخاب صفحه نمایش‌ها نیز فاکتورهای متعددی وجود دارد که از مهمترین آن‌ها می‌توان به میزان روشنایی، میزان کنتراست, چگالی پیکسل‌ها و میزان شارپ بودن اشاره نمود. برای آشنایی کامل با این موضوع به بخش چهارم مقاله با «تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم» مراجعه نمایید.

باطری: باطری‌ها و حافظه‌ها به عنوان پنجمین بخش از تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها مورد بررسی قرار گرفت. باطری در تلفن‌های هوشمند نقش قلب در بدن انسان را بازی می‌کند. تمامی ارگان‌های بدن شما بدون قلبی که بتواند به آن ها خون‌رسانی کند، بی فایده هستند. بنابراین باطری‌های با عمر بیشتر نیز ضامن استفاده بهینه‌تر و طولانی‌تر از گجت هستند. در رابطه با باطری‌ها و انواع آن نیز «با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم-بخش پنجم باطری حافظه‌ها» مطالعه نمایید.

حافظه RAM و ROM: این دو مولفه، هر چند کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند اما نقش عمده‌ای در کاربردهای یک تلفن هوشمند دارند. گنجایش بیشتر RAM و ROM به همراه سرعت انتقال بیشتر باعث اجرای بهتر بازی‌های گرافیکی می‌شود و به روان شدن و افزایش سرعت سیستم عامل نیز کمک می‌کند. حافظه‌های در دسترس کاربر نیز بخش دیگری از تلفن هوشمند محسوب می‌شوند. حافظه‌ها به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌گردند. حافظه داخلی به علت حضور در چیپ اصلی سرعت بیشتری در انتقال اطلاعات برای برنامه‌ها و بازی‌ها دارد اما مشکلی اصلی آن عدم قابلیت افزایش گنجایش آن است. در واقع زمانی که حافظه داخلی تلفن هوشمند و یا تبلت شما پر شود دیگر راهی به غیر از پاک کردن اطلاعات نیست.

اما حافظه‌های خارجی بسته به نوع تلفن هوشمند که از این نوع حافظه پشتیبانی می‌کند یا خیر قابل ارتقا و افزایش گنجایش است. این روزها تقریبا اکثریت تلفن‌های هوشمند از حافظه‌های خارجی از نوع Micro SD بهره می‌برند. برای آشنایی کامل‌تر با RAM, ROM و حافظه‌های داخلی و خارجی به پنجمین بخش از مقاله "با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم" مراجعه کنید.

اصطلاحات و نام‌های به کار رفته در تلفن‌های هوشمند چه معنایی دارند؟

1. تلفن‌های هوشمند دو سیم کارته: این تلفن‌های هوشمند که به طور همزمان توانایی پشتیبانی از دو سیم کارت را دارند با نام‌های متفاوتی در برندهای مختلف شناخته می‌شوند. برای مثال در تلفن‌های هوشمند سامسونگ قرارگرفتن نام Dous در کنار نام تلفن هوشمند به معنای دو سیم کارته بودن آن است. در تلفن‌های هوشمند SONY از لغت Dual استفاده می‌شود. در غالب برندها نیز از نام دو سیم کارت یا Dual Sim استفاده می‌گردد.

2. فبلت: با ظهور Galaxy Note شرکت سامسونگ در بازار تلفن‌های هوشمند, دسته بندی جدیدی به تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها اضافه شد که "فبلت" یا "فون+تبلت" نامیده می‌شود. این خانواده جدید که اعضای آن روز به روز در حال افزایش است از صفحه نمایش‌هایی مابین تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها بهره می‌برند و غالبا دارای اندازه‌هایی بزرگتر از حد معمول تلفن‌های هوشمند هستند. در رابطه با فبلت‌ها بهتر است بدانید که به علت اندازه غول پیکر برقراری تماس تلفنی و حمل و نقل آن‌ها چندان کار ساده‌ای نیست.

قدم به قدم برای خرید یک تلفن هوشمند:

قدم اول: من به چه تلفن هوشمندی نیاز دارم؟

اولین گام برای خرید یک تلفن هوشمند آن است که نیازهای خود را شناسایی کنید. برای مثال کمی با خودتان بیندیشید و ببینید که بیشترین استفاده شما از تلفن هوشمند چیست؟ ضروریترین کاربردهای یک تلفن هوشمند برای شما چیست؟ آیا گجتتان را بیشتر برای بازی کردن و برنامه‌های سرگرم کننده‌اش می‌خواهید یا برنامه‌های بخصوصی در نظر دارید؟ نیاز به یک دستگاه با دوربین مناسب دارید؟ آیا تنها دوست دارید یک گجت مد روز و باکلاس در دست بگیرید؟ با خود رو راست باشید و در پاسخ دادن به این سوال‌ها سعی کنید نیازهایی که واقعا از اهمیت بیشتری برخوردارند را در نظر بگیرید. در نهایت متوجه کاربردهای اصلی که از یک تلفن هوشمند انتظار دارید خواهید شد.

در کنار این پاسخ‌ها، موضوعاتی را که برایتان مهم تلقی می‌شود را نیز در نظر بگیرید. برای مثال اگر زیبایی و جنس بدنه گوشی برای شما مهم است، این موضوع را نیز حتما به عنوان یک مولفه مهم در انتخابتان در نظر بگیرید. اندازه و وزن تلفن هوشمند و موضوعاتی از این قبیل نیز که در آینده در کارآیی تلفن هوشمندتان موثر خواهد بود را نیز حتما بررسی کنید.

قدم دوم: چه تلفن هوشمندی بخریم؟

خب، حالا که نیازهای خود را می‌دانید زمان آن رسیده است که خود را در یکی از گروه‌های کاربری قرار دهید و با توجه به راهنمای هر گروه یکی از مدل‌های پیشنهادی زومیت را به عنوان گجت بعدی خود انتخاب کنید یا اینکه مدلی مشابه که توانایی رفع نیازهایتان را دارد انتخاب کنید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که مدل های معرفی شده تنها به عنوان مثال ذکر شده‌اند و بخش کوچکی از مدل‌هایی هستند که می‌تواند پاسخگوی نیاز شما باشند. به علاوه خاطرنشان کنیم که ممکن است شما در یک یا حتی چند دسته از گروه‌های زیر قرار بگیرید اما نگران نباشید. گروهی را برای شما نیز در نظر گرفته‌ایم!

من گیمر هستم، تلفن هوشمندم را برای بازی کردن و سرگرمی می‌خواهم:

اگر به دنبال بازی‌های سنگین و با گرافیک HD نباشید، بدون شک یک تلفن تک هسته‌ای معمولی نیز نیازهای شما را با بازی‌های خلاقانه دو بعدی که این روزها کم تعداد هم نیستند، برآورده می‌کند، اما اگر به دنبال بازی‌های HD سنگین و یا سرگرمی‌های پر زرق و برق هستید، بهتر است که به دنبال مدل‌هایی با صفحه نمایش‌های بزرگتر، پردازنده‌های چند هسته‌ای با فرکانس بالا و پردازشگر گرافیکی قدرتمند باشید که هم میزان RAM آن کمتر از 1 گیگابایت نباشد و هم به میزان کافی حافظه داخلی برای ذخیره اطلاعات مربوط به بازی های HD را داشته باشد. چرا که در این گونه مواقع، پردازشگر اصلی از عهده اجرای بازی های سنگین برنمی‌آید و این پردازشگر گرافیکی است که تعداد فریم‌های شما در ثانیه را تعیین می‌کند و از لگ زدن و گیر کردن بازی جلوگیری می‌کند.

خلاصه: چه مولفه‌هایی را هنگام انتخاب یک تلفن هوشمند مخصوص بازی در نظر داشته باشم؟ در زیر لیستی از مواردی که این گروه باید آن را در نظر بگیرند می‌اندازیم:

1. پردازنده چند هسته‌ای با فرکانس بالا

2. پردازشگر گرافیکی قدرتمند

3. حافظه RAM با گنجایش بیشتر

4. عمر باطری طولانی

5. صفحه نمایش بزرگ و با رزولوشن مناسب

1. صفحه نمایش شما کوچکتر از 4 اینچ نباشد: بدون شک با صفحه نمایشی که نتواند حاصل تلاش سازندگان بازی را به خوبی در مقابل چشمان شما نمایش دهد، نمی توانید از بازی کردن با گجتتان لذت ببرید. همچنین با توجه به اینکه کنترل بازی‌ها در تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها به صورت پیش فرض با صفحه نمایش انجام می‌شود وجود صفحه نمایش با کیفیت و بزرگ نقش بسیار پررنگی پیدا می‌کند. پس صفحه نمایش مناسب را در صورت وجود سخت افزار مناسب فراموش نکنید.

2. پردازنده آن ترجیحا چند هسته ای باشد و فرکانسی کمتر از 1 گیگاهرتز نداشته باشد: پردازش سریع فایل‌های اصلی و اجرای روان بازی بدون شک در گرو حضور قدرتمند پردازنده اصلی است. هر چند موضوع پردازشی در بازی‌های سنگین اندکی قضیه متفاوتی دارد و بخش مهمی از امور پردازشی به پردازشگر گرافیکی واگذار می‌شود، اما نقش پردازشگر اصلی همچنان عاملی تعیین کننده در کیفیت بازی‌ها موثر است.

3. میزان حافظه RAM حداقل 1 گیگابایت باشد: حافظه RAM نقش مهمی در سرعت بازی و اجرای روان و بدون افت فریم آن دارد. صرف نظر از موضوعات فنی، دلیل این موضوع را باید در انتقال سریع تر فایل‌ها و داده‌های مورد نیاز به پردازشگر اصلی و پردازشگر گرافیکی در حین اجرای بازی جستجو نمود. بنابراین در انتخاب تلفن هوشمند، به وجود حافظه RAM با گنجایش مناسب دقت نمایید.

4. پردازنده گرافیکی شما کارآیی و قدرت لازم را داشته باشد: بخش اعظم پردازش بازی‌های سنگین و با قدرت گرافیکی که این روزها در تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند می بینید توسط پردازشگر گرافیکی انجام می‌شوند، چرا که پردازشگر اصلی از عهده اجرای بازی‌های سنگین برنمی‌آید و اینجاست که پردازشگر گرافیکی تعداد فریم‌های شما در ثانیه را تعیین می‌کند از و لگ زدن و گیر نکردن بازی جلوگیری می‌کند.

5. امکانات جانبی: حرکت سنج، شبکه‌های اجتماعی مختص بازی برای بازی‌های آنلاین و قابلیت به اشتراک گذاشتن امتیازها. این مولفه البته به عنوان یک عامل اصلی محسوب نمی‌شود اما به نوبه خود می‌تواند لذت بازی با تلفن هوشمند را خصوصا اگر با دوستان گیمر همراه باشد، افزایش دهد.

6. باطری قدرتمند: این موضوع شاید یکی از مهمترین مولفه‌ها در تمامی دسته‌های کاربری باشد که قصد خرید یک گجت تازه دارند. هر چند مشکل باطری برای بعضی کاربران که از تلفن‌های هوشمندشان در محیط‌هایی با قابلیت اتصال شارژر و روشن نگاه داشتن گجت استفاده می‌کنند, موضوع مهمی نباشد، اما برای اغلب گیمرها نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. پس اگر به طور مداوم نمی‌توانید دستگاه خود را به برق وصل کنید و راه حل جانبی دیگری نیز ندارید، قبل از انتخاب سری به تست‌های مربوط به باطری هم بزنید.

7. بازی‌های فراوان و متنوع: اینجاست که سیستم عامل‌هایی که بتواند بازیهای بسیاری را در اختیار شما قرار دهد، برگ برنده‌های خود را رو می‌کنند. بدون شک سیستم عامل اپل و اندروید در این زمینه می‌توانند تمامی نیازهای شما را مرتفع سازند و شما را دنیای گیم غرق کنند. با این وجود سیستم عامل تازه پا و در حال رشد مایکروسافت از این نظر چندان حرفی برای گفتن ندارد و البته سیستم عامل بلک بری را نیز بهتر است به طور کلی از لیست خود خط بزنید.

اگر دقت کرده باشید, به غیر از صفحه نمایش، باقی موارد در قلب تلفن شما, یعنی SOC قرار گرفته است. بنابراین تلفن‌های هوشمند دارای چیپ‌های محبوب و قدرتمند تمامی قابلیت‌های اشاره شده را برای اجرای روان بازیهای HD دارا هستند. بنابراین تصمیم گرفتیم که در این بخش علاوه بر معرفی مدل‌، چند نمونه از چیپ‌هایی که مناسب این گروه هستند را نیز معرفی کنیم.

کوالکم:    Snapdragon 800 | SnapDragon 600 | Snapdragon S4 | SnapDragon S4 Pro

اپل: A6

سامسونگ: Exynos 4210 | Exynos 5 | Exynos 5 Octa

صنایع تگزاس: OMAP5

انویدیا: Tegra 3 | Tegra 4

مدل های پیشنهادی زومیت برای این دسته از کاربران:

سونی: Xperia Z | Xperia Z Ultra | Xperia ZR | Xperia ZL

اپل: iPhone 5 | iPod Touch

سامسونگ: Galaxy S4 | Galaxy Note II | Galaxy S III

ال‌جی: Optimus G | Optimus G2 | Nexus 4 | Optimus G Pro | Optimus 4x HD

اچ‌تی‌سی: One | One X  | One X+ | HTC butterfly

هواوی: Ascend p6 | Ascend p2 | Ascend Mate | Ascend G700 |  Ascend D quad Xl | Ascend D2

بودجه مورد نیاز : از 1 تا 2,5 میلیون تومان

من به دنبال وبگردی، مطالعه و یا تماشای فیلم هستم:

این دسته از کاربران به هیچ وجه به یک پردازشگر قدرتمند نیازی ندارند. موضوع اصلی که این کاربران باید به آن توجه داشته باشند, وجود صفحه نمایشی با توجه به نیازهای آن‌ به همراه سخت افزاری سریع است. صفحه نمایش‌های دارای اندازه بزرگتر، تیزی بیشتر به همراه چگالی پیکسل‌های بالا, خواندن متون و وبگردی را آسان‌تر کرده و آن را به تجربه‌ای دلنشین بدل می‌کنند. پس بهتر است به دنبال صفحه نمایش با رزولوشن بالا، ترجیحا حداقل HD یا Full HD باشید.

خلاصه: چه مولفه‌هایی را هنگام انتخاب یک تلفن هوشمند مخصوص وبگردی و تماشای فیلم در نظر داشته باشم؟ در زیر لیستی از مواردی که این گروه باید آن را در نظر بگیرند می‌اندازیم:

1. اندازه صفحه نمایش

2. رزولوشن صفحه نمایش

3. Aspect Ratio یا نسبت تصویر

4. PPI یا تراکم پیکسل ها که با رزولوشن و سایز دستگاه نسب مستقیم دارد

5. کنتراست

6. باطری

7. سیستم عامل مناسب

8. وجود کتابخانه‌های مجازی بزرگ و به روز

1. اندازه صفحه نمایش: این موضوع برای تماشای فیلم، خواندن متون و مرور وب نقش بسیار مهمی دارد. بنابراین دقت کنید که تلفن هوشمند مورد نظرتان به اندازه کافی بزرگ باشد (توصیه زومیت: حداقل سایز 4.5 اینچ)

2. رزولوشن:  حداقل 720p  یا 720 در 1280 پیکسل | توصیه زومیت: رزولوشن 1080p  یا 1920 در 1080 پیکسل

3. Aspect Ratio: نقش مهمی در تماشای فیلم‌ها دارد. این مولفه نسبت طول و عرض تصویر را نمایش می‌دهد و در اغلب تلفن‌های هوشمند از نسبت ۱۶:۹ که نسبت استاندارد تلویزیون ها و فیلم‌های سینمایی‌ست استفاده می‌شود. در صورتی که صفحه نمایش تلفن هوشمند شما از نسبت دیگری همچون ۳:۲ استفاده کند، فیلم های شما با نوار مشکی در بالا و پایین به نمایش در می‌آید که چندان دلچسب نیست.

4. چگالی پیکسل‌ها: این مولفه در صفحه نمایش بهتر است که حداقل بالای 250PPi باشد چرا که چگالی پیکسل‌های بالا در صفحه نمایش, باعث ایجاد راحتی در خواندن متون و وبگردی می‌شود. | توصیه زومیت: چگالی بالای 300PPi (پیکسل در اینچ)

5. تیزی صفحه نمایش بالا باشد. این قابلیت در تفکیک متون و لینک‌ها در صفحات وب و کتاب‌ها و در نتیجه آسان‌تر شدن خواندن متون، نقش دارد و لذت وبگردی را نیز بیشتر می‌کند.

6. کنتراست: بیشتر شدن کنتراست در صفحه نمایش نیز باعث می‌شود که در مرور صفحات وب متن‌ها و لینک‌های با رنگ متفاوت بهتر دیده شوند و بدین ترتیب صفحات وب خواناتر در مقابل چشمانتان قرار می‌گیرند. کنتراست بالا در تماشای ویدیوها مخصوصا آنهایی که تصاویر تیره و تاریک بسیار دارند، کاملا موثر است.

7. نوع صفحه نمایش: در انتخاب نوع صفحه نمایش نیز دقت کافی داشته باشید. صفحه نمایش‌های Retina (که در محصولات اپل به کار می روند)، Super LCD، IPS LCD و بعضی مدل‌های خانواده AMOLED برای مرور وب یا تماشای فیلم عملکرد بسیار خوبی دارند.

8. باطری قدرتمند و وجود تکنولوژی‌های ارتباطی همانند Wi-fi برای دسترسی به اینترنت: استفاده از اینترنت چه با کمک امواج Wi-fi باشد، چه توسط اپراتور امکان پذیر شده باشد، مصرف انرژی بالایی همراه دارد. بنابراین وجود باطری قدرتمند به همراه یک گیرنده امواج وای فای مناسب که قدرت دریافت امواج مناسبی را در محیط‌های گوناگون داشته باشد، ملاک اصلی انتخاب برای این دسته از کاربران می‌باشد.

9. سیستم عامل: سیستم عامل‌ها نیز در انتخاب کاربران این گروه نقش بسزایی دارد. صحبت‌های خود را در رابطه با سیستم عامل برای کاربرانی که به دنبال وبگردی هستند آغاز می‌کنیم. در صورتی که سیستم عامل تلفن هوشمند شما به صورت پیش فرض برنامه قدرتمندی برای مرور وب نداشته باشد یا برنامه‌های مرورگر وب در آن قابل نصب نباشد، بدون شک استفاده از دنیای وب با تلفن هوشمند تجربه دلچسبی نخواهد بود. بیایید این موضوع را کمی بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

در روزهای ابتدایی حضور تلفن‌های هوشمند مرور وب با این هوشمندهای دوست داشتنی امر چندان مهمی تلقی نمی‌شد، اما امروزه با فراگیر شدن استفاده از گجت‌ها بخش مهمی از ترافیک وب به این هوشمندهای کوچک اختصاص دارد. شیوه کار مرورگرهای وب به این گونه است که تنها بخش‌هایی از وب را که قدرت پردازش آن را دارند نمایش می‌دهند و از باقی بخش‌ها صرف نظر می‌کنند. برای مثال آیفون به علت عدم پشتیبانی از فلش, ویدیوهای ساخته شده با این فرمت را بارگذاری نمی‌کند. حالا با ظهور تکنولوژی‌های وب همچون HTML 5 و WebM, توانایی مرورگرها در خواندن کدهای اینچنینی و نمایش صحیح وب‌های دارای این تکنولوژی‌ها نقش مهمی را بر دوش مرورگرهای موبایل‌تان می‌اندازد. در تمامی سیستم عامل‌های محبوب فعلی مرورگرهای اختصاصی به صورت پیش فرض نصب شده است. همچنین برنامه‌های جانبی مرور وب نیز گاهی به کمک رفع و پوشش ضعف این برنامه‌ها می‌آیند. از بهترین مرورگرهای وب موبایل فعلی می‌توان به Chrome، Opera، فایرفاکس و مرورگر اختصاصی محصولات اپل یعنی Safari اشاره نمود. با تمامی تفاسیر بهتر است که علاوه بر برنامه‌های اصلی مرور وب سیستم عامل برنامه‌هایی همچون Dolphin یا Skyfire را نیز برای مرور بخش‌هایی که مرورگر اصلی ناتوان است، امتحان کنید.

10. سخت افزار: این موضوع برای کاربرانی که از تلفن هوشمند برای تماشای فیلم یا پخش موسیقی استفاده می‌کنند نیز نقش مهمی دارد. سخت افزار شما باید توانایی رمزگشایی فایل‌های رایج مدیا را داشته باشد و سیستم عامل شما نیز در ادامه مسیر توانایی پخش مناسب آن‌ها را داشته باشد. پس سعی کنید که در هنگام انتخاب با جستجو در اینترنت به فایل‌هایی که تلفن هوشمندتان توانایی پخش آن‌ها را دارد نگاهی بیندازید.به علاوه بر خلاف تصور بسیاری، سخت افزار سریع‌تر به وبگردی شما سرعت بیشتری می‌بخشد. بنابراین اگر دوست دارید که در این موضوع دچار مشکل افت سرعت نباشید، به تلفن هوشمندی با سخت افزار نسبتا سریع نیز نیاز دارید.

11. وجود کتابخانه‌های بزرگ یا برنامه‌های به روز برای دسترسی به کتاب‌های الکترونیکی: این موضوع برای کاربرانی که قصد استفاده از تلفن هوشمند برای مطالعه دارند بسیار می‌تواند تاثیر گذار باشد. هر چند این روزها بسیاری از کتاب‌های محبوب در قالب فایل های PDF قابل استفاده و خواندن هستند، اما برای دستیابی به تجربه‌ای بهتر از خواندن کتاب، دسترسی به کتابخانه‌ای که در آن لیست بیشماری از کتاب‌های الکترونیکی مخصوص تلفن هوشمند وجود داشته باشد، نکته بسیار مهمی است. در همین زمینه، خوشبختانه نرم افزارهای فارسی زبانی نیز وجود دارند که می‌توانند تجربه کتاب خواندن با گجت‌هایتان را برای شما لذت بخش‌تر کنند.

مدل‌های پیشنهادی زومیت برای این دسته از کاربران:

سونی: Xperia z | Xperia Z Ultra | Xperia C | Xperia ZR | Xperia ZL | Xperia SP | Xperia V | Xperia T | Xperia SL | Xperia Arco S | Xperia ion LTE |

اپل: iPhone 5 | iPhone 4S

سامسونگ: Galaxy S4 | Galaxy Note II | Galaxy Win | Galaxy S4 mini | Galaxy S3 | Galaxy S3 mini | Galaxy Note |Neo Ative S

ال‌جی: Optimus G | Optimus G2 | Nexus 4 | Optimus G Pro | Optimus 4x HD | Optimus L9

اچ‌تی‌سی: One | One X | Desire 600 Dual Sim | One X+ | One Mini | HTC butterfly | Windows Phone 8X |

هواوی: Ascend p6 | Ascend p2 | Ascend Mate | Ascend G700 | dauq Ascend D | Ascend D quad Xl | Ascend D2

نوکیا: Lumia 1020 | Lumia 925 | Lumia 920 | Lumia 928 |

موتورولا: Droid Ultra | Droid Max | Moto X

بودجه مورد نیاز: از 800 هزار تومان تا 2.5 میلیون تومان

من به دنبال طراحی و برنامه های گرافیکی هستم:

در رابطه با امور گرافیکی اندکی قضیه فرق می‌کند. البته همه ما می‌دانیم که تمامی انتظارات و امکانات یک برنامه حرفه‌ای همچون فوتوشاپ در یک کامپیوتر وجود دارد، را نمی‌توان در یک تلفن هوشمند استفاده کرد. اما برنامه‌های گرافیکی که این روزها تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند را احاطه کرده‌اند اجازه خلق تصاویر هنری بسیار زیبایی را چه برای حرفه ای‌ها و چه برای دیگر کاربران می‌دهند. در طرف دیگر، وجود صفحه نمایش لمسی خود مزیت بسیار بزرگی در سهولت امور طراحی در اختیار کاربران هنرمند قرار می‌دهد. در همین زمینه، مدل‌های دارای قلم و صفحه نمایش مخصوص، همچون خانواده Galaxy Note سامسونگ نیز امکانات بی‌نظیری را جهت خلق آثار ساده و زیبا در اختیار گرافیست‌ها قرار می‌دهد.

1. حداقل اندازه صفحه نمایش: صفحه نمایش 5 اینچ | توصیه زومیت: صفحه نمایش 5.5 اینچ یا بزرگتر

2. رزولوشن:  حداقل 720p  یا 720 در 1280 | توصیه زومیت: رزولوشن 1080p یا 1920 در 1080 پیکسل

3. قلم طراحی: این قلم‌های دیجیتالی در انجام امور گرافیکی نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. بنابراین استفاده از تلفن‌های هوشمند و یا تبلت دارای قلم در این زمینه توصیه می‌شود.

4. چگالی پیکسل‌ها یا PPI: برای انجام امور اینچنینی، چگالی پیکسل حداقل 250 برای دریافت بازدهی مناسب توصیه می‌گردد.

5. نوع صفحه نمایش برای نمایش تصاویر: که این موضوع را با نگاه کردن به نوع صفحه نمایش می‌توان دریافت. برای مثال صفحه نمایش های AMOLED نسبت به اغلب مدل های دیگر صفحه نمایش کیفیت رنگ بهتری به نمایش می‌گذارد. در طرف مقابل Super LCD ها رنگ‌ها را گرم‌تر نشان می‌دهند و صفحه نمایش‌های IPS LCD نیز رنگ‌ها را اشباع شده و طبیعی نمایش می‌دهند. برای آشنایی بیشتر به مقاله "با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم-بخش چهارم" مراجعه نمایید. حال انتخاب صفحه نمایشی که برای انجام کارهای شما بهترین بازده را داشته باشد، برعهده شماست.

مدل های پیشنهادی زومیت برای این دسته از کاربران:

سامسونگ:  Galaxy Note II  | Galaxy Note

سونی: Xperia Z | Xperia Z Ultra

اپل: iPhone 5

بودجه مورد نیاز: از 1,5 میلیون تا 2.5 میلیون تومان

من به دنبال عکاسی و فیلمبرداری هستم:

در این زمینه بخصوص، باید یک موضوع را قبل از انتخاب تلفن هوشمند برای خودتان مشخص کنید که تا چه حد به دنبال عکاسی هستید؟ قصد دارید این هنر را به صورت حرفه ای دنبال کنید یا دوربین موبایل را برای ثبت تصاویر روزانه و اشتراک‌گذاری در فیس بوک و سایت‌های اجتماعی نیاز دارید. در صورتی که قصد دنبال کردن حرفه‌ای هنر عکاسی هستید و قصد دارید با تکنیک‌های حرفه ای عکاسی آشنا شوید و آن‌ها را به کار ببرید، بنابراین نیازمند یک دوربین عکاسی حرفه‌ای هستید که امکانات بی‌شماری در اختیارتان قرار دهد، نه یک دوربین موبایل! البته امروزه تلفن‌های هوشمند رده بالا دوربین‌های نسبتا خوبی دارند و در کنار این کیفیت خوب، امکانات جالبی را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهند که می‌تواند نیازهای بسیاری از کاربران را برطرف نماید. به هر صورت، این بخش از مقاله به افرادی اختصاص دارد که به دنبال عکاسی نیمه حرفه‌ای  یا ساده هستند و امکانات غالبا فانتزی دوربین‌های موبایل کارشان را راه می‌اندازد.

1. سخت افزار مناسب دوربین: دوربین  تلفن هوشمند شما باید دارای سخت افزار‌های مناسبی مانند لنز قدرتمند و بزرگ، فلاش LED و ... باشد. مثلا اگر قصد دارید با دوربین تلفن خود عکس های مایکرو و از نزدیک بگیرید باید به دنبال دوربین با لنز F کوچک مثلا F/2.0 بگردید که در برخی از تلفن‌های همچون HTC One وجود دارد.

2. امکانات مناسب اپلیکشن پیش فرض دوربین برای ویرایش تصویر یا عکاسی حرفه‌ای: این موضوع برای عکاسان نیمه‌حرفه‌ای یا کاربران عادی که دوست دارند تصاویر جالب‌تری از محیط اطرافشان داشته باشند، نقش مهمی دارد. خوشبختانه سازندگان نیز به این موضوع توجه ویژ‌ه‌ای نموده‌اند و در تلفن‌های هوشمند جدید شاهد امکانات جالب و متنوعی در زمینه عکاسی هستیم. به هر صورت بهتر است قبل از خرید نگاهی به نقد و بررسی‌ها و امکاناتی که دوربین‌ تلفن‌ هوشمند مورد نظرتان در اختیارتان می‌گذارد بیندازید.

مدل‌های پیشنهادی زومیت برای این دسته از کاربران: در زیر برخی از مدل‌هایی که دوربین‌های نسبتا مناسبی دارند را به شما پیشنهاد کرده‌ایم.

سونی: Xperia Z | Xperia Z1

اپل: iPhone 5

سامسونگ : Galaxy S4 | Galaxy S4‌ Zoom | Galaxy Camera |

ال‌جی: Optimus G | Optimus G2 | Nexus 4 | Optimus G Pro

اچ‌تی‌سی : Droid DNA | HTC One| HTC butterfly | Windows Phone 8X

نوکیا: Lumia 1020 | Lumia 925 | Lumia 920 | PureView 808

موتورولا: Droid Ultra | Droid Max | Moto X |  Razr HD | Razr MAXX HD

بودجه مورد نیاز: از 1 میلیون تا 2.5 میلیون تومان

من یک تاجر یا کاربر عادی هستم که به تلفن هوشمند برای مکالمه و امور معمول نیازمندم

ممکن است شما چندان علاقه‌ای به برنامه‌های متنوع نداشته باشید و یا اهل بازی کردن با موبایل هم نباشید. بنابراین اگر به دنبال امکانات جانبی تلفن هوشمندتان نیستید و اصلی ترین نیاز شما به تلفن هوشمند برای برقراری تماس تلفنی و امکانات معمول است، بهتر است به دنبال مدل‌های ساده و با باطری قدرتمند باشید که بتواند نیازهای شما را برطرف نماید. در واقع گاهی شاید حتی به یک تلفن هوشمند نیز نیازی نداشته باشید تنها یک تلفن معمولی هم می‌تواند نیازهای کاری شما را برطرف سازد. بنابراین بودجه خود را صرف خرید یک تلفن هوشمند نکنید.

1. باطری قدرتمند

2. قابلیت‌های ارتباطی مناسب

من دانشجو هستم و به برنامه‌های حرفه ای یا مهندسی نیازمندم

اگر تصمیم شما برای خرید تلفن هوشمند به قصد استفاده از برنامه‌های مهندسی و حرفه‌ای است، پیشنهاد می‌کنیم به طور کلی خرید تبلت و یا تلفن هوشمند را فراموش کنید. اگر چه در بین تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند برنامه‌های مهندسی یا حرفه ای نیز یافت می‌شود اما استفاده کامل از امکانات این برنامه‌ها در حال حاضر میسر نیست. بنابراین در این مواقع، یک لپ تاپ معمولی به نسبت یک تلفن هوشمند و یا تبلت با قدرت بالا انتخاب مناسب‌تری است. البته در صورتی که می‌توانید با ویرایش و یا باز کردن فایل های آفیس بخشی از امور کاری خود را راه بیندازید، تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند نیز می‌توانند نیازهای شما را برآورده کنند.

گیم، وبگردی، عکاسی و ...

این دسته از کاربران که احتمالا بیشترین جمعیت بین گروه‌های کاربری را تشکیل می‌دهند، نیازمند بودجه بیشتری برای دسترسی به تمامی امکانات و نیازهای مورد نظرشان هستند. بهترین انتخاب برای این دسته، مدلهای خاص هر برند که به اصطلاح پرچمدار هر برند نامیده می‌شوند، می‌باشد. در ضمن غالب مدل‌هایی که در بخش‌های دیگر معرفی شد توانایی پاسخگویی به نیاز این کاربران را دارند چرا که اغلب تلفن هوشمندی که سخت افزار قدرتمندی برای بازی کردن دارد، دوربین و صفحه نمایش مناسبی را نیز برای رسیدگی به دیگر نیازهای کاربران دارد. پس چندان هم نگران خرید یک تلفن هوشمند با امکانات مورد نیازتان نباشید.

مدل های پیشنهادی زومیت برای این دسته از کاربران:

سونی: Xperia z

اپل: iPhone 5

سامسونگ: Galaxy S4 | Galaxy S3

ال‌جی: Optimus G | Optimus G2 | Nexus 4 | Optimus G Pro

اچ‌تی‌سی: One |One X+ | One Mini | HTC butterfly | Windows Phone 8X

نوکیا: Lumia 1020 | Lumia 925 | Lumia 920

موتورولا: Moto X

بودجه مورد نیاز: 1.3 میلیون تا 2.5 میلیون تومان

قدم آخر: توجه به نکات عمومی در خرید تلفن هوشمند:

به اندازه‌ها دقت کنید: تلفن هوشمند شما باید به راحتی در دستان شما قرار بگیرد و هنگامی که آن را در دست گرفتید، بتوانید به راحتی گوشه گوشه صفحه نمایش را لمس کنید. پس قبل از خرید، بهتر است که با مراجعه به فروشگاه، کمی اندازه تلفن هوشمند مورد نظرتان را امتحان کنید. همچنین قابلیت حمل و نقل و قرار گرفتن آسان در جیب‌های شما موضوع دیگری است که اشتباه و بی‌توجهی به آن، شاید بعدها شما را دچار مشکل کند.

وزن سبک: تلفن‌های هوشمند باید به راحتی در دستان شما قرار بگیرند و با توجه به استفاده طولانی مدت از آن ها از وزن کمی برخوردار باشند تا باعث اذیت شما در هنگام استفاده نگردند. تلفن‌های هوشمند سنگین در دراز مدت می‌تواند باعث بروز مشکلاتی برای نگهداری و حمل و نقل شوند.

گارانتی: این روزها وجود یک گارانتی معتبر می‌تواند خیال شما را از اصل بودن گوشی و تعویض آن در موارد غیرمنتظره راحت کند. البته گارانتی تلفن اندرویدی شما در صورت روت کردن گوشی از بین می‌رود. به صورت مشابه جیلبریک کردن گوشی نیز گارانتی‌هایی که در حال حاضر برای تلفن های اپل وجود دارد را باطل می‌کند.

سیستم عامل مناسب: این روزها مقالات مرتبط با سیستم عامل را بسیار خوانده‌اید و بهتر از ما این مولفه مهم را می‌شناسید. اما به طور کلی باز هم تکرار می‌کنیم که قبل از انتخاب سیستم عامل، به خواسته‌های خود در این زمینه‌ها نیز دقت کنید. سیستم عامل اپل آزادی عمل بسیار کمتری نسبت به اندروید دارد ولی در عوض، به لحاظ برنامه‌های کاربردی و بازی‌های به روز بسیار قدرتمند عمل می‌کند. سیستم عامل اندروید نیز در طرف دیگر شخصی سازی و امکانات متنوع‌تری را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد. اما استفاده و علاقه داشتن به این امکانات متنوع بستگی به خود شما دارد. کاربرانی که چندان علاقه‌ای به پیچیدگی‌ها و امکانات شخصی سازی اندروید ندارند، بهتر  است از سیستم عامل ساده‌تر iOS استفاده کنند تا همه چیز به صورت آنی در دسترس آن‌ها باشد. البته به دلیل محدودیت‌ها و عدم دسترسی به VPN، استفاده از برخی از سرویس‌ها در iOS مشکل‌تر از اندروید است. سیستم عامل ویندوز فون نیز برای کاربرانی که علاوه بر ساده بودن و آسان بودن کار با سیستم عامل، به دنبال امکانات بیشتری هستند توصیه می شود چرا که مایکروسافت در عین سادگی و زیبایی، امکانات بی‌شماری را در سیستم عامل خود ارائه کرده است. به علاوه از لحاظ برنامه نیز، سیستم عامل ویندوز مایکروسافت با رشد چشمگیری همراه است که می‌تواند در آینه‌ای نزدیک، تمامی نیازهای شما را در زمینه برنامه و بازی‌ها نیز برآورده کند.

سخن نهایی:

 هدف از نگارش مقاله‌ای با عنوان راهنمای خرید به عنوان آخرین بخش از مقالات «با تلفن‌های هوشمند و تبلت‌هایمان صمیمی شویم» ارائه روش‌هایی بود تا با کمک آنچه تاکنون از دنیای موبایل فهمیده‌ایم، بتوانیم برای شما قدم کوچکی برداریم تا با اطمینان و آسوده خاطر دنیای پهناور دیجیتال را در یک تلفن‌ هوشمند تجربه کنید. در حقیقت، این مقاله حاصل تجربیات شخصی نویسندگان زومیت از برخورد با کاربرانی‌ست که اغلب در شناسایی مدل مناسب در بازار پر رفت و آمد دیجیتال، دچار سردرگمی و مشکل شدند. امیدواریم که مقاله‌ای که مطالعه نمودید، بتواند شما را برای انتخاب تلفن‌هوشمند بعدیتان یاری کند.

البته، بدون شک در تحقیقات ما از نیازهای کاربران، کم و کاستی‌هایی هم به چشم می‌خورد که هدف ما رفع این کاستی‌ها و ارائه راهنمای خرید‌هایی با وسعت بیشتر است. بدون شک این امر، به واقعیت بدل نخواهد شد مگر به یاری شما کاربران عزیز زومیت که با ارائه بازخوردهایی در رابطه با دلایل و نیازهایی که به یک تلفن هوشمند جدید احساس می‌کنید، ما را در تکمیل مقالات آينده راهنمای خرید یاری می‌کنید. ما قصد داریم هر ماه این مقاله را با بکار گیری بازخوردهای شما عزیزان و همچنین اضافه نمودن محصولات جدید بروز کنیم.

شنبه 30 فروردین 1393 - 21:19
وب کاربر ارسال پيام نقل قول تشکر
تشکر شده تشکر شده: 1 کاربر از mohammad007 به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: n-213 -



تمامي حقوق اين انجمن مربوط به سايت خورشید پارس ميباشد و کپي برداري از آن فقط با ذکر منبع مجاز ميباشد

*****
*****